FAQ's Parkeerborden

Ik wil parkeerborden huren, hoe gaat dit in zijn werk?

Het makkelijkste is dat u op onze site het aanvraagformulier downloadt en ingevuld terugstuurt, dan kunnen wij meteen aan de slag.
Een andere mogelijkheid is dat u ons een mail stuurt met de datum wanneer u de parkeerborden nodig heeft. Vervolgens krijgt u een mail terug met een blanco aanvraagformulier dat u ons ingevuld terugbezorgt (via mail of post) dan reserveren wij de borden voor u op de gewenste datum.

 

Moet ik een vergunning hebben om parkeerplaatsen vrij te houden?

Ja, u kan geen openbare plaatsen reserveren of vrijhouden zonder hiervoor een vergunning van de plaatselijke autoriteiten te hebben. Indien u geen vergunning heeft en er toch auto’s geparkeerd staan, dan kan u hier niets tegen doen.

Ben ik verplicht een verzekering te nemen?

Neen, een verzekering is optioneel. Indien u een verzekering neemt zal deze tussenkomen in geval van diefstal of vandalisme (als er wordt voldaan aan de voorwaarden). Als u geen verzekering neemt en de parkeerborden worden gestolen of beschadigd kan dit worden doorgerekend aan de klant

Ik heb maar voor 1 dag een parkeerverbod nodig. Kan ik de borden ook voor 1 dag huren?

Een verhuur is standaard voor min. 3 dagen, dit omdat de borden 48 uur vóór het parkeerverbod ingaat, geplaatst moeten worden als aankondiging. Indien u door omstandigheden hieraan niet kan voldoen en de borden toch voor 1 dag wenst te huren, dan blijft de basisprijs van € 29 gelden.

 

Ik wil de parkeerborden zelf komen afhalen maar ik weet niet of ze in mijn auto passen?

De parkeerborden worden steeds per set van 2 verhuurd. Een bord is 160 cm lang en 40 cm breed, de daarbij horende ondersteunende voeten wegen 15 kg/voet en hebben als afmeting 38 cm x 38 cm. Mochten ze toch niet in uw wagen passen, dan kunnen wij ze altijd komen leveren en ophalen.

 

Hoe moet ik de parkeerboden plaatsen?

De parkeerborden worden steeds geplaatst met de rijrichting mee, zodat het aankomende verkeer de borden goed kan lezen. Het eerste bord met de pijl omhoog wordt geplaatst vooraan de parkeerplaats, het bord met de pijl omlaag wordt geplaatst voorbij de parkeerplaats, steeds goed zichtbaar vanop de rijbaan. (zie afbeelding hieronder). Mocht u toch twijfelen en ze liever niet zelf plaatsen kunnen wij ze altijd komen plaatsen en ophalen.

 

Wat moet ik doen als er op de dag van het parkeerverbod toch een voertuig geparkeerd staat?

U neemt dan contact opnemen met de lokale politie. Zij doen hiervoor verder het nodige. U kan best zelf niets ondernemen want eventuele kosten zijn dan voor uw eigen rekening.

 

Verhuren jullie enkel in Heusden-Zolder?

Neen, wij verhuren ook als u de parkeerborden in een andere gemeente of stad nodig heeft. Indien u een vergunning voor een parkeerverbod van een buurgemeente van Heusden-Zolder nodig hebt, dan bieden wij u graag deze service aan.

 

Indien u toch nog vragen heeft, kan u ons steeds contacteren.